AVI lezen – zo werkt het

Strips op leesniveau: even een andere manier om kinderen met plezier op het niveau van AVI te laten lezen. Dat is het idee achter de serie ‘Kijk en Lees’. Als je net leert lezen, gaat er een wereld voor je open. Hoe ontdek je die wereld nou beter dan met een leuk stripboek op je eigen leesniveau? Daarom zijn er in totaal negentien educatieve stripboeken gemaakt. Deze zijn speciaal voor lezers uit groep 3, groep 4, groep 5 en groep 6 en zitten vol met korte grappige verhaaltjes.

AVI lezen met onze kinderboeken

AVI is de naam van het leesvaardigheidssysteem van Cito dat bestaat uit twaalf leesniveaus. Alle niveaus zijn gekoppeld aan de groepen in het basisonderwijs. Daar gebruiken ze de AVI richtlijnen om het leesniveau van de leerling te bepalen en de voortgang te meten. Met leesoefeningen en kinderboeken op AVI oefent de leerling met lezen. Per AVI-leesniveau neemt het aantal woorden en de complexiteit van de teksten toe. Lees hier meer over AVI lezen en de verschillen tussen de AVI leesniveaus.

Hoe werkt Kijk en Lees?

AVI lezen met onze kinderboeken is een laagdrempelige manier om het lezen (weer) leuk te maken. Naast beginnende lezers, hebben ook kinderen met een lees- en motivatieprobleem veel baat bij de ondersteuning van tekeningen bij de teksten. Beelden zeggen meestal meer dan woorden. De striptekeningen helpen beginnende lezers dan ook flink op weg om het verhaal te begrijpen. Zonder een woord te lezen, zitten ze vaak al in het verhaal. Ze raken snel gemotiveerd om de dialogen te lezen en zo het hele verhaal te snappen. Dit maakt de boeken heel toegankelijk. Maar het belangrijkste is dat het vooral grappige boeken zijn, die kinderen daarom ook met plezier openslaan. Lees ook over de ervaringen van dyslexiespecialisten en Remedial Teachers met de boeken van Kijk en Lees.

Altijd een boek op maat

Voor alle AVI-leesniveaus van groep 3 tot en met 6, heeft Kijk en Lees kinderboeken. Zo kan de lezer wanneer het boek uit is, overstappen naar een nieuw kinderboek op het volgende leesniveau. Op deze manier heeft het kind altijd een stripboek in handen dat perfect aansluit op zijn of haar eigen leesniveau. Kik is er voor de lezers uit groep 3, Joep voor groep 3, groep 4, en groep 5, Geheim agent G. Ruwel voor groep 5 en tenslotte Mijn vriend Grompf voor lezers in groep 6. Alle boeken hebben een harde kaft en zijn € 9,95 per deel. Vier redenen om te kiezen voor Kijk en Lees:

  • Vrolijke strips voor groep 3 t/m 6
  • Op AVI-leesniveau, Cito gecertificeerd
  • Winnaar Nationale Alfabetiseringsprijs
  • Brengt plezier in lezen (terug)

Bestel jouw AVI-kinderboeken eenvoudig online

Onze AVI-kinderboeken zijn eenvoudig te bestellen via onze webwinkel. Heb je vragen over één van onze boeken of over de status van jouw bestelling? Neem dan gerust contact met ons op. Je bereikt ons via info@kijkenlees.nl. Wij beantwoorden je vragen graag!

avi lezen

Kijk en Lees - Plan A Uitgevers wordt gewaardeerd met
5 sterren o.b.v. 8 reviews.


© Gerben Valkema & Michiel van de Vijver