AVI lezen – zo werkt het

AVI lezen: Leren lezen met strips op AVI niveau
Strips op leesniveau, even een andere manier om kinderen met plezier te laten lezen. Dat is het idee achter de reeks Kijk en Lees. Als je net leert lezen, gaat er een wereld voor je open. En hoe kun je die wereld nou beter ontdekken dan met een leuk stripboek op je eigen leesniveau? Daarom zijn er in totaal zestien educatieve stripboeken gemaakt speciaal voor lezers uit groep 3, groep 4, groep 5 en groep 6 vol met korte grappige verhaaltjes.

Lezen volgens de AVI methode
AVI is de naam van het leesvaardigheidssysteem van Cito dat bestaat uit twaalf leesniveaus. Alle niveaus zijn gekoppeld aan de groepen in het basisonderwijs. Daar gebruiken ze de AVI richtlijnen om het leesniveau van de leerling te bepalen en de voortgang te meten. Met leesoefeningen en boeken op AVI oefent de leerling met lezen: per AVI leesniveau neemt het aantal woorden en de complexiteit van de teksten toe. Lees hier meer over AVI lezen en de verschillen tussen de AVI leesniveaus.

AVI lezen: Waarom werkt Kijk en Lees?

AVI lezen met strips zijn een laagdrempelige manier om het lezen (weer) leuk te maken. Naast beginnende lezers hebben ook kinderen met een lees- en motivatieprobleem veel baat bij de ondersteuning van tekeningen bij de teksten.
Beelden zeggen meestal meer dan woorden. De striptekeningen helpen beginnende lezers dan ook flink op weg om het verhaaltje te kunnen begrijpen. Zonder een woord te lezen, zitten ze vaak al in het verhaal. Ze raken snel gemotiveerd om de dialogen te lezen en zo het hele verhaal te snappen. Dit maakt de boeken heel toegankelijk. Maar het belangrijkste is dat het vooral grappige boeken zijn, die kinderen daarom ook met plezier openslaan.

Lees ook over de ervaringen van dyslexie specialisten en Remedial Teachers met de boeken van Kijk en Lees.

Altijd een boek op maat
Voor alle AVI leesniveaus van groep 3 tot en met 6, heeft Kijk en Lees een boek. Zo kan de lezer wanneer het boekje uit is, overstappen naar een nieuw leesboek op het volgende leesniveau. Zo heeft de lezer altijd een stripboek in handen dat perfect aansluit op zijn of haar eigen leesniveau.

Kik is er voor de lezertjes uit groep 3, Joep voor groep 3 en 4, Geheim agent G. Ruwel voor groep 5 en tenslotte Mijn vriend Grompf voor lezers in groep 6. Alle vijftien boeken hebben een harde kaft en zijn € 9,95 per deeltje.

4 redenen om te kiezen voor Kijk en Lees:
– Vrolijke strips voor groep 3 t/m 6
– Op AVI leesniveau, Cito gecertificeerd
– Winnaar Nationale Alfabetiseringsprijs
– Brengt plezier in lezen (terug)

De boeken zijn eenvoudig te bestellen via onze webwinkel.

avi lezen

Kijk en Lees - Plan A Uitgevers wordt gewaardeerd met
5 sterren o.b.v. 8 reviews.


© Gerben Valkema & Michiel van de Vijver