Begrijpend lezen voor groep 3

Cito gecertificeerd
Voor groep 3 t/m 6
Nationale Alfabetiseringsprijs

Begrijpend lezen is de basis voor veel vakken op school waarmee je start in groep 3. Het is dus van belang dat naast het letters herkennen en woorden vormen (technisch lezen) er ook voldoende aandacht is voor begrijpend lezen: snappen wat je leest. De boeken van Kijk en Lees ondersteunen kinderen hierbij en zorgen ervoor dat ze met plezier lezen.
Bekijk onze webwinkel

Leesplezier als hét uitgangspunt voor begrijpend lezen in groep 3

Beter begrijpend lezen leer je door veel te oefenen in groep 3. Als een kind plezier uit een boek haalt, is het eerder geneigd verder en meer te lezen. Wij zijn stripmakers en hebben Kijk en Lees bedacht om lezers te vermaken met grappige stripboeken op hun eigen leesniveau. Met Kijk en Lees zetten wij vol in op leesplezier. Dat is de sleutel naar beter begrijpend lezen in groep 3.

Begrijpend lezen met strips: de pluspunten

De AVI-strips voor groep 3 van Kijk en Lees hebben een aantal voordelen als het gaat om begrijpend lezen:

  • De plaatjes ondersteunen de tekst. Lezers kunnen zich hierdoor naast het technisch lezen gemakkelijker richten op het begrip.
  • Elk boek bevat veel korte stripverhaaltjes, wat erg fijn is voor beginnende lezers en kinderen die moeite hebben met lezen. De leesinspanning is elke keer te overzien.
  • Grapjes lezen brengt ontspanning. Dit draagt bij aan de leesmotivatie.
  • Door de unieke eigenschappen van de strips (korte dialoogteksten, spreektaal, veel beeld) is het eenvoudiger om op een hoger AVI-niveau te oefenen. Dit kweekt leeszelfvertrouwen.
  • De vrolijke avonturen van Kik en Joep in groep 3 spelen zich af in een herkenbare wereld voor de kinderen. Dat spreekt aan en vergemakkelijkt het begrip.

Leesboeken om zelf te oefenen met begrijpend lezen

Voor elk AVI-niveau in groep 3 hebben wij diverse leesboeken voor begrijpend lezen op maat. Elk boek is een bundeling van meerdere korte afgeronde stripverhalen. Hierdoor lees je vele grapjes in meerdere leessprintjes. Al onze boeken zijn geschreven op een specifiek AVI-leesniveau en gecertificeerd door Cito. Kijk en Lees is tevens bekroond met de Nationale Alfabetiseringsprijs, als beste project om taalachterstand te voorkomen. Ben je benieuwd naar de hele reeks boeken, voor groep 4, groep 5 en groep 6? Bekijk dan ons online assortiment of neem contact met ons op via info@kijkenlees.nl.

avi lezen

Kijk en Lees - Plan A Uitgevers wordt gewaardeerd met
5 sterren o.b.v. 8 reviews.


© Gerben Valkema & Michiel van de Vijver