Begrijpend lezen voor groep 4

Cito gecertificeerd
Voor groep 3 t/m 6
Nationale Alfabetiseringsprijs

Het bevorderen van begrijpend lezen bij kinderen in groep 4 doe je eenvoudig met onze strips op AVI-niveau. Naast de basis van technisch lezen is het ook belangrijk dat kinderen leren hoe ze begrijpend lezen. Met de AVI-strips van Kijk en Lees genieten kinderen in groep 4 van het oefenen met begrijpend lezen.
Bekijk onze webwinkel

Alle pluspunten van begrijpend lezen met onze strips voor groep 4

Het oefenen met begrijpend lezen in groep 4 aan de hand van onze strips brengt diverse voordelen met zich mee. Elk boek bestaat uit veel korte stripverhaaltjes. Dit is erg fijn voor de beginnende lezer en kinderen die moeite hebben met lezen. Door de korte verhaaltjes is de leesinspanning goed te overzien. Ook ondersteunen de plaatjes in de boeken de tekst. Kinderen kunnen zich hierdoor, naast het technisch lezen en begrijpen van woorden, gemakkelijker richten op het begrip van het verhaal. De strips hebben bovendien een aantal unieke eigenschappen:

  • Korte dialoogteksten
  • Spreektaal
  • Veel beeld

Dankzij deze eigenschappen is het voor beginnende lezers eenvoudiger om op een hoger AVI-niveau te oefenen. Ook brengen de grapjes in de strips ontspanning, dit draagt bij aan de leesmotivatie. De vrolijke avonturen van Joep in groep 4 spelen zich af in een herkenbare wereld voor de kinderen. Dit spreekt aan en vergemakkelijkt het begrip.

Genieten als uitgangspunt van begrijpend lezen

Het vele oefenen met begrijpend lezen zorgt ervoor dat kinderen in groep 4 er beter in worden. Wanneer iemand met plezier leest, is de intensiteit van het lezen vaak ook hoger. Wij, als stripmakers van Kijk en Lees, willen lezers vermaken met grappige en leerzame AVI-strips. Wij geloven namelijk dat leesplezier de sleutel is naar beter begrijpend lezen. Heb je vragen over ons aanbod? Neem dan gerust contact met ons op via info@kijkenlees.nl. Je vindt op onze website overigens ook boeken voor groep 3, groep 5 en groep 6.

Kijk en Lees - Plan A Uitgevers wordt gewaardeerd met
5 sterren o.b.v. 8 reviews.


© Gerben Valkema & Michiel van de Vijver