Begrijpend lezen voor groep 5

Cito gecertificeerd
Voor groep 3 t/m 6
Nationale Alfabetiseringsprijs

Kinderen die bezig zijn met begrijpend lezen in groep 5 hebben vaak al een goede basis als het gaat om technisch lezen. Het herkennen van letters en vormen van woorden gaat hen dan ook vaak al goed af. Met behulp van de AVI-strips van Kijk en Lees wordt het begrijpend lezen gestimuleerd. Zo genieten beginnende lezers van het lezen en oefenen ze spelenderwijs met begrijpend lezen.
Bekijk onze webwinkel

De eigenschappen van onze begrijpend lezen boeken voor groep 5

Voor ieder AVI-niveau in groep 5 hebben wij passende leesboeken voor begrijpend lezen beschikbaar. Elk boek is een bundeling van meerdere korte, afgeronde stripverhalen. Hierdoor lezen kinderen veel grapjes in meerdere leessprintjes. Deze grapjes brengen ontspanning tijdens het lezen en dragen bij aan de leesmotivatie. De plaatjes in de strips ondersteunen bovendien de tekst. Lezers kunnen zich hierdoor, naast het technisch lezen van de strips, goed focussen op begrijpend lezen. Door de unieke eigenschappen van de strips (korte dialoogteksten, spreektaal en veel beeld) is het ook eenvoudiger om op een hoger AVI-niveau te oefenen. Dankzij de vaste hoofdfiguren in de boeken voor begrijpend lezen in groep 5, hebben lezers altijd een bekend en leuk figuur van wie ze de avonturen lezen. In de boeken van groep 5 zijn dit Joep en Geheim agent G. Ruwel.

Ga aan de slag met onze bekroonde AVI-strips

Kijk en Lees is bekroond met de Nationale Alfabetiseringsprijs, als beste project om taalachterstand te voorkomen. Al onze boeken zijn geschreven op een specifiek AVI-leesniveau en zijn bovendien gecertificeerd door Cito. Met onze boekenreeks voor begrijpend lezen in groep 5, weet je dat kinderen op een leuke manier oefenen met begrijpend lezen. Bekijk het hele assortiment online of neem contact met ons op via info@kijkenlees.nl. Je vindt op onze website trouwens ook boeken voor groep 3, groep 4 en groep 6.

Kijk en Lees - Plan A Uitgevers wordt gewaardeerd met
5 sterren o.b.v. 8 reviews.


© Gerben Valkema & Michiel van de Vijver