Begrijpend lezen voor groep 6

Cito gecertificeerd
Voor groep 3 t/m 6
Nationale Alfabetiseringsprijs

Wanneer kinderen bezig zijn met begrijpend lezen in groep 6, is het van belang dat ze dit met plezier blijven doen. Beter begrijpend lezen leer je door veel leeskilometers te maken. Met behulp van de boeken van Kijk en Lees stimuleren wij lezers om met plezier te werken aan begrijpend lezen in groep 6. Leesplezier is volgens ons de sleutel naar beter begrijpend lezen.
Bekijk onze webwinkel

Alle voordelen van onze begrijpend lezen boeken voor groep 6

Begrijpend lezen in groep 6 met onze Kijk en Lees boeken heeft verschillende voordelen:

  • De plaatjes ondersteunen de tekst. Lezers kunnen zich daardoor, naast het technisch lezen, gemakkelijker richten op het begrip ervan.
  • Elk boek bevat veel korte stripverhaaltjes. Dit is erg fijn voor beginnende lezers en kinderen die moeite hebben met lezen. De leesinspanning is elke keer te overzien.
  • De grapjes in de strips brengen ontspanning en dragen bij aan de leesmotivatie.
  • Dankzij de unieke eigenschappen van de strips (veel beeld, spreektaal en korte dialoogteksten) is het eenvoudiger om op een hoger AVI-niveau te oefenen. Dit kweekt leeszelfvertrouwen.
  • De vrolijke avonturen van Mijn vriend Grompf in groep 6 spelen zich af in een herkenbare wereld voor de kinderen. Dat spreekt hen aan en vergemakkelijkt het leesbegrip.

Ga aan de slag met begrijpend lezen

Voor elk AVI-niveau in groep 6 hebben wij boeken die begrijpend lezen stimuleren. Ieder boek is een bundeling van korte, afgeronde stripverhalen. De strips bevatten veel grapjes. Alle boeken van Kijk en Lees zijn geschreven op een specifiek AVI-leesniveau en zijn gecertificeerd door Cito. Wij zijn bekroond met de Nationale Alfabetiseringsprijs, als beste project voor het voorkomen van een taalachterstand. Bekijk ons assortiment online of neem contact met ons op via info@kijkenlees.nl. Je vindt op onze website ook verschillende boeken voor groep 3, groep 4 en groep 5.

Kijk en Lees - Plan A Uitgevers wordt gewaardeerd met
5 sterren o.b.v. 8 reviews.


© Gerben Valkema & Michiel van de Vijver