Boeken voor kinderen met dyslexie

Cito gecertificeerd
Voor groep 3 t/m 6
Nationale Alfabetiseringsprijs

Met onze boeken op AVI-niveau voor kinderen met dyslexie kunnen zij tóch met plezier oefenen met lezen. Wij hebben 19 stripboeken voor kinderen die leren lezen. Als leren lezen lastig is door bijvoorbeeld dyslexie, dan hebben ze extra baat bij de toegankelijkheid en humor van onze AVI-boeken.
Bekijk onze webwinkel

Boeken voor het stimuleren van kinderen met dyslexie

Leren lezen is een hele klus. Als het lezen minder goed gaat, is het belangrijk dat de lezer blijft oefenen. Wat op de loer ligt bij dyslexie, is dat de motivatie om te lezen afneemt omdat het lezen moeilijk gaat. De Kijk en Lees boeken zijn bij uitstek geschikt om het leesplezier weer terug te krijgen. Ze bieden naast veel afwisseling, een relatief korte leesinspanning. En het belangrijkste is dat ze vooral grappig zijn en daardoor leuk om te lezen. Voor alle AVI-leesniveaus van groep 3 tot en met 6 heeft Kijk en Lees een boek. Zo heeft de lezer altijd een stripboek in handen dat precies aansluit op het eigen leesniveau. Met name de 9 stripboeken van Joep op de AVI-niveaus van groep 3, groep 4 en groep 5 zijn zeer geschikt voor kinderen met dyslexie.

De voordelen van Kijk en Lees

De educatieve stripboeken van Kijk en Lees hebben diverse voordelen voor kinderen met dyslexie:

  • Toegankelijk door de aantrekkelijke striptekeningen
  • Veel korte strips per boek: korte leessprintjes
  • Voortdurende leesbeloning door de vele grapjes
  • Brengt plezier in lezen (terug)

Neem contact op voor meer informatie

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze boeken voor kinderen met dyslexie. Ook voor vragen over de status van je bestelling kun je ons altijd even mailen. Je bereikt ons via info@kijkenlees.nl. Wij beantwoorden je vragen graag!

Kijk en Lees - Plan A Uitgevers wordt gewaardeerd met
5 sterren o.b.v. 8 reviews.


© Gerben Valkema & Michiel van de Vijver