De makers van Kijk en Lees

Kijk en Lees is een initiatief van stripmakers Michiel van de Vijver en Gerben Valkema. Beiden werkten jarenlang aan de strip Jan, Jans en de kinderen, voor de studio van Jan Kruis. Hun samenwerking zetten ze nu voort met de bekroonde boekenserie Kijk en Lees, waarmee ze kinderen op een leuke manier willen laten lezen.

De strips Joep, Bruno de Bever en Geheim agent G. Ruwel worden gemaakt door Michiel. Daarnaast is hij de tekenaar van de strip Bennies Bijbaan voor de Quest Junior. Samen met zes collega’s werkt hij bij Studio Noodweer. Michiel is getrouwd met Elodie en woont met zijn gezin in Nijmegen.

 

Kik is de creatie van Gerben. De strip is ook bekend van het tijdschrift Maan Roos Vis. Verder verschijnt de dagstrip Elsje, die Gerben samen maakt met Eric Hercules, in meer dan zestien kranten in vijf landen. Gerben woont en werkt in Haarlem.

 

Kijk en Lees won in 2013 Stripschapspenning voor Beste Jeugdalbum voor Kik en Joep. Twee jaar later werd de serie bekroond met de Nationale Alfabetiseringsprijs, in de categorie Preventie van Leesachterstand.

Kijk en Lees - Plan A Uitgevers wordt gewaardeerd met
5 sterren o.b.v. 8 reviews.


© Gerben Valkema & Michiel van de Vijver