Leesboek voor groep 3

Een leesboek voor groep 3 moet naast leerzaam ook eenvoudig te begrijpen zijn. Wanneer je start met lezen in groep 3 gaat er een wereld voor je open. De leesontwikkeling gaat met name in het begin razendsnel. In groep 3 begint de AVI-leesmethode met het leren herkennen van je eerste letters (m, r, v, i, s, aa, p en e). Binnen een mum van tijd leer je met deze eerste letters al je eerste woordjes lezen (zoals: vis, aap, mis, ver en raam). Elke twee à drie weken krijg je een nieuwe set letters met bijbehorende woordjes. Zo leer je stap voor stap steeds meer en beter lezen in groep 3.

Een leesboek in groep 3: wat kun je verwachten?

Je doorloopt drie leesniveaus in het eerste jaar dat je leesonderwijs krijgt:

  • AVI Start, het startniveau: begin schooljaar tot kerstvakantie.
  • AVI M3, het niveau Midden groep 3: kerst- tot zomervakantie.
  • AVI E3, het niveau Eind groep 3: rond de zomervakantie.

Zo gaat het AVI-leesproces van lezen in groep 3 op school. Wil je meer weten, kijk dan op de pagina AVI-niveaus.

Blijven lezen met plezier

Wij vinden het als makers van Kijk en Lees belangrijk om boeken op AVI-niveau aan te bieden waar het plezier in lezen voorop staat. Zo blijven de kinderen gemotiveerd om te oefenen met lezen. Vanuit die gedachte hebben we zes grappige stripboeken op AVI-niveau uitgebracht speciaal voor beginnende lezers uit groep 3: drie leesboeken van Kik en drie van Joep. Vooral lezers met een motivatieprobleem hebben veel baat bij de ondersteuning van de tekeningen bij de teksten. Bekijk de ervaringen van dyslexiespecialisten en Remedial Teachers met de leesboeken voor lezen in groep 3 van Kijk en Lees.

Op AVI-niveau lezen met de deugniet Joep

Joep is een bekende in de serie Kijk en Lees. Naast de drie stripboeken voor groep 3, zijn er ook leesboeken voor groep 4 en groep 5. De strips gaan over de lollige belevenissen van Joep en zijn vriendjes Rolf en Vera.

Drie grappige boeken van Joep om opeenvolgend te lezen.

Bekijk hieronder een voorproefje van de AVI-strips van Joep voor groep 3 (vanaf 6 jaar).

Kik is de gezelligste kikker die je ooit zult ontmoeten. Hij stort zichzelf en zijn dierenvriendjes enthousiast in de gekste situaties.

Drie vrolijke leesboeken van Kik voor groep 3 om opeenvolgend te lezen. Kik is winnaar van de prijs voor Beste Jeugdalbum van het Jaar. De serie Kijk en Lees is bekroond met de Nationale Alfabetiseringsprijs, categorie Preventie van leesachterstand.

Bekijk hier een voorproefje van de AVI-strips van Kik voor groep 3 (vanaf 6 jaar).

Redenen om te kiezen voor leesboeken van Kik en Joep voor lezen groep 3

  • Op AVI-niveau, door Cito gecertificeerd
  • Verhaaltjes van 1 of 2 pagina’s: lezen in korte leessprintjes
  • Toegankelijk door de aantrekkelijke visuele ondersteuning
  • Bekroond met de Nationale Alfabetiseringsprijs
  • Brengt plezier in lezen (terug)

Bestel de boeken van Kik en Joep online

De leesboeken voor groep 3 van Kik en Joep zijn uitgevoerd in een harde kaft en zijn € 9,95 per deel. Ze zijn zowel los per deel als leespakket verkrijgbaar. De boeken zijn eenvoudig te bestellen via onze webwinkel. Bij vragen over onze pakketten bereik je ons op via info@kijkenlees.nl. Wij staan je graag te woord.

lezen groep 3

Kijk en Lees - Plan A Uitgevers wordt gewaardeerd met
5 sterren o.b.v. 8 reviews.


© Gerben Valkema & Michiel van de Vijver