Lezen groep 3

Lezen groep 3: wat kun je verwachten?

Als je net leert lezen, gaat er een wereld voor je open. De leesontwikkeling gaat met name in het begin razendsnel. In groep 3 begint de AVI leesmethode met het leren herkennen van je eerste letters (m, r, v, i, s, aa, p en e). Binnen een mum van tijd leer je met deze eerste letters al je eerste woordjes lezen (zoals: vis, aap, mis, ver en raam). Elke twee à drie weken krijg je een nieuwe set letters met bijbehorende woordjes. Zo leer je stap voor stap steeds meer en beter lezen.

 

AVI lezen groep 3 – Stap voor stap

Je doorloopt drie leesniveaus in het eerste jaar dat je leesonderwijs krijgt:

AVI Start – het startniveau: begin schooljaar tot Kerstvakantie.
AVI M3 – het niveau Midden groep 3: Kerst- tot zomervakantie.
AVI E3 – het niveau Eind groep 3: rond de zomervakantie.

Zo gaat het AVI leesproces in groep 3 op school. Wil je meer weten, kijk dan op de pagina AVI niveaus.

Gemotiveerd blijven lezen
Wij vinden het als makers van Kijk en Lees belangrijk om boeken op AVI aan te bieden waar het plezier in lezen voorop staat. Zo blijven de kinderen gemotiveerd om te oefenen met lezen. Vanuit die gedachte hebben we zes grappige stripboeken op AVI niveau uitgebracht speciaal voor beginnende lezers uit groep 3: drie boeken van Kik en drie van Joep.

Vooral lezers met een motivatieprobleem hebben veel baat bij de combinatie de ondersteuning van de tekeningen bij de teksten. Lees over de ervaringen van dyslexie specialisten en Remedial Teachers met de boeken van Kijk en Lees.

Nieuw: op AVI lezen met de deugniet Joep
Joep is een bekende in de serie Kijk en Lees. Naast drie stripboeken voor groep 4, zijn er nu ook drie nieuwe boeken voor groep 3. De strips gaan over de lollige belevenissen van Joep en zijn vriendjes Rolf en Vera.

Drie grappige boeken van Joep om opeenvolgend te lezen.

Bekijk hieronder een voorproefje van de AVI strips van Joep voor groep 3 (vanaf 6 jaar).

Op AVI lezen met een koele kikker
Kik is de gezelligste kikker die je ooit zult ontmoeten. Hij stort zichzelf en zijn dierenvriendjes enthousiast in de gekste situaties. Kik is al jaren bekend uit het populaire kindertijdschrift Maan Roos Vis van de educatieve uitgeverij Zwijsen.

Drie vrolijke boeken van Kik om opeenvolgend te lezen. Kik is bekroond met de prijs voor Beste Jeugdalbum van het Jaar en de Nationale Alfabetiseringsprijs, categorie Preventie van leesachterstand.

Bekijk hier een voorproefje van de AVI strips van Kik voor groep 3 (vanaf 6 jaar).

Redenen om te kiezen voor Kik en Joep voor lezen groep 3
– Op AVI niveau, door Cito gecertificeerd
– Verhaaltjes van 1 of 2 pagina’s: lezen in korte lees-sprintjes
– Toegankelijk door de aantrekkelijke visuele ondersteuning
– Bekroond met de Nationale Alfabetiseringsprijs
– Brengt plezier in lezen (terug)

De boeken van Kik en Joep zijn uitgevoerd in een harde kaft en zijn € 9,95 per deeltje. Ze zijn zowel los per deeltje als leespakket verkrijgbaar. De boeken zijn eenvoudig te bestellen via onze webwinkel.

lezen groep 3

Kijk en Lees - Plan A Uitgevers wordt gewaardeerd met
5 sterren o.b.v. 8 reviews.


© Gerben Valkema & Michiel van de Vijver